Candidati - intrare in cont

Companii - intrare in cont

Initiative similare


30-08-2014 - Acces pe piața muncii pentru 720 de femei din regiunile Nord-Vest și Centru
23-04-2013 - Decat somer la oras mai bine-n satul meu intreprinzator fruntas
15-02-2013 - SPO - PERFORMANTA SI CALITATE IN SERVICII
14-01-2013 - Dezvoltarea resurselor umane din mediul rural în judetul Satu Mare, în domeniul mestesugurilor si turismului
03-12-2012 - Oportunitati de ocupare in contextul dezvoltarii durabile a municipiului Dej
04-11-2012 - Servicii integrate de ocupare pentru tinerii şomeri - JOB COACHING
24-09-2012 - Oportunitati pentru viitor prin sanse egale pentru femei
28-07-2012 - Regions for Jobs
06-06-2012 - Masuri active de ocupare furnizate la nivelul a 4 unitati administrativ teritoriale din regiunea de NV
30-03-2012 - Turismul rural - alternativa viabila de dezvoltare socio-economica in nordul Romaniei

Inapoi la lista initiativelor...


Regions for Jobs
[28/07/2012]

Titlul: "Regions for Jobs", proiect strategic finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul Major de Interventie 5.1 - Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare.

Obiectivul general al proiectului:

este de a sprijini imbunatatirea capacitatii de ocupare a somerilor si a persoanelor inactive din cele trei regiuni implicate, aplicand un sistem de masuri cu caracter activ si inovator. Initiativa, sustinuta de un partener transnational experimentat, va promova interventii integrate privind asistenta, formarea, consolidarea competentelor, ocuparea si spiritul antreprenorial al beneficiarilor in vederea potrivirii profilului lor cu sectoarele de servicii care prezinta o dezvoltare dinamica in Romania, precum si in Europa.

 

Obiective specifice:

1. De a aplica un model inovativ de atragere si sprijin al grupului tinta aflat in cautarea unui loc de munca, prin cai flexibile de consiliere/formare/mediere/mentoring/ocupare, cu scop de standardizare, in vederea extinderii viitoare a aplicarii lui in intreprinderile din toate ramurile economice. Modelul se va incadra in dezvoltarea instrumentului european "match and map".

2. De a initia si implementa procesul de recunoastere si validare a competentelor beneficiarilor, dobandite anterior in alte contexte decat cele formale. Prin atingerea acestui obiectiv se vor realiza centre de evaluare competente, in minimum 6 domenii , in cele trei regiuni.

3. De a organiza metodologic un Registru al mentorilor privind antreprenoriatul pentru tinerii antreprenori, pentru extinderea viitoare a acestuia in programe de consolidare a antreprenoriatului pentru tineri, femei si persoane cu nevoi speciale. Prin aceasta se urmareste incurajarea legaturilor dintre mentori si invatacei in scopul cresterii increderii celor din urma in capacitatile proprii, incredere fundamentala pentru ocuparea unui loc de munca sau auto-ocuparea.

4. De a furniza servicii de formare profesionala tintite pe cererea de ocupare imediata in sectorul furnizarii de servicii. Pentru a atinge impactul dorit al proiectului partenerii vor identifica si dezvolta diferite tipuri de formare (initiere, perfectionare, specializare).

5. Promovarea mobilitatii geografice pentru sprijinirea tinerilor si a altor persoane apartinand grupurilor tinta in vederea deprinderii de noi tehnici de cautare a unui loc de munca precum si pentru a se familiariza cu modele de succes privind antreprenoriatul.

Grupul tinta

Proiectul se adreseaza persoanelor inactive, somerilor, somerilor de lunga durata (persoane care sunt somere de mai mult de 12 luni), somerilor de peste 45 de ani, somerilor tineri (categoria de varsta 16-24 de ani), somerilor de lunga durata tineri (persoane, din categoria de varsta 16 -24 ani, care sunt somere de mai mult de 6 luni).

Pe durata implementarii proiectului (2010 – 2013) un numar de minim 1300 persoane din grupul tinta vor fi asistate.

 

 

Activitati prevazute in sprijinul persoanelor din grupul tinta

Proiectul cu o durata de 3 ani este implementat in regiunile Nord Vest, Centru si Sud-Muntenia. Persoanele din grupul tinta pot beneficia de:

* Servicii individualizate de mediere a muncii prin intermediul Centrelor de Mediere autorizate în cadrul proiectului strategic. Aceste servicii includ realizarea de Planuri Personalizate de Mediere, dezvoltarea Planului Individual de Actiune pentru fiecare beneficiar, punerea in legatura cu angajatorii in functie de nevoile reale si concrete ale beneficiarilor, organizarea de burse ale locurilor de munca si job cluburi;

Prin proiect s-au creat 6 centre de mediere a muncii si s-a realizat o ampla baza de date cu potentialii angajatori

* Servicii de formare profesionala livrate de formatori cu mare experienta in domeniu;

- 15 serii initiere in afaceri

- 15 serii de cursuri in domenii IT

- 20 serii de curs limbi straine

- 10 serii de cursuri conexe antreprenoriatului

* Servicii de certificare a competentelor dobandite in mod non formal (utilizand acest serviciu, cei care detin competentele necesare vor putea sa obtina o certificare similara calificarii).

Prin proiect s-au creat 3 centre de evaluare competente certificate.

* Activitati de mentorat pentru cei care vor decide sa-si realizeze o mica afacere;

|  harta  |  linkuri utile  |  termeni si conditii  |  confidentialitate  |  despre noi  |  contact  |  memoreaza pagina  |  ajutor  |  proiect  |
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013